Bezpečný Internet





Majáky byly první

Majáky začaly asi před deseti lety jako první český portál pro děti. Financovala je NadaceChyrty 77 a tehdejší Český Telecom. Projekt byl určen pro dlouhodobě léčené děti v nemocnicích, které byly vybaveny počítači s připojením na Internet.

 

Portál ještě běží, ale již není udržován a nejsou na něm chaty s osobnostmi jako dříve, ani soutěže na Novinovníku. I zde je chat, ale bohužel je nejpomalejší částí celého portálu. Diskutovat lze v lodičkách, které se jmenují Zprávičky a pokud do lodičky nikdo dlouho nic nenapíše, tak se potopí. Lze ji ale vytáhnout z vraků napsáním zprávičky.

 

Na Majácích je dále Novinovník, kam si mohou děti samy psát články. Najdete zde i hry, z nichž největší je Čestílkova zátoka. Majáky měly i svůj fanklub, který ale už nepracuje.

 

Výčet toho, co najdete na Majácích, by byl samozřejmě mnohem větší. Bohužel zde chybí děti a pokud se sem nějaké zatoulá, většinou zde po něm najdete stesky, že je tam samo a nebo, že je to pomalé.

 

Majáky měly i svůj korektor nevhodných slov, který byl snad až příliš pečlivý, takže ze začátku vám chat vyhvězdičkoval i slovo knihovna.

 

Majáků se děti cenily také proto, že mohly ovlivňovat jejich vývoj. Třeba lištu s abecedou u lodiček inspiroval tehdy dvanáctiletý Marťas. Tomu také administrátoři Majáků pomohli, když jej obtěžoval hacker. Takže o bezpečnost dětí zde postaráno bylo. Je ale škoda, že nyní Majáky usnuly.



Přidání komentáře k článku Majáky byly první



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024