Bezpečný Internet





Vyhlášeno národní kolo soutěže o Nejlepší online obsah pro děti 2013

Znáte zajímavou internetovou stránku s obsahem vhodným pro děti ve věku 6 až 12 let? Myslíte si, že by mohla být dobrým vzorem pro další tvůrce internetových stránek? Nominujte ji do naší soutěže o "Nejlepší webovou stránku pro děti" a pomozte našim nejmenším poznávat svět internetu bezpečně, z té lepší stránky!

Pokud máte vhodný tip, informujte nás prostřednictvím e-mailové adresy info@saferinternet.cz: pošlete nám URL adresu, kontaktní osobu, případně kontakt na autory webových stránek.

Cílem soutěže je poukázat na pozitivní a kvalitní obsah na internetu, který je určen především dětem ve věkové kategorii 1. stupně ZŠ. Nominované stránky by měly být pro děti zábavné a poučné. Měly by inspirovat a povzbuzovat fantazii, podnítit zvědavost a chuť k učení.

Soutěž probíhá ve dvou kategoriích:

* Kategorie mladých tvůrců, jejichž věk je v rozpětí 12 až 17 let. Kritéria pro hodnocení na: http://prodeti.ncbi.cz/soutez-o-nejlepsi-online-obsah-pro-deti-2012-hodnotici-kriteria-mladych-tvurcu.html.
* Kategorie dospělých tvůrců, kteří dosáhli věku minimálně 18 let. Své projekty webových stránek mohou přihlásit i organizace, včetně profesionálních. Kritéria pro hodnocení na: http://prodeti.ncbi.cz/soutez-o-nejlepsi-online-obsah-pro-deti-2012-hodnotici-kriteria-dospelych-tvurcu.html! .

Kritéria byla vytvořena mezinárodním týmem odborníků a doporučena Evropskou komisí. Slouží také jako obecný návod pro tvorbu pozitivních webových stránek pro děti mladšího školního věku a dají se shrnout do pěti kategorií:
* Prospěch pro cílovou skupinu
* Atraktivita
* Použitelnost
* Bezpečnost
* Komerční hlediska
Více na: http://prodeti.ncbi.cz/soutez-o-nejlepsi-online-obsah-pro-deti-2012-vseobecna-doporuceni.html

Soutěž probíhá za podpory tematické sítě organizací POSCON, která se snaží svými aktivitami přispět k tvorbě pozitivního obsahu internetových stránek (www.positivecontent.eu).



Přidání komentáře k článku Vyhlášeno národní kolo soutěže o Nejlepší online obsah pro děti 2013



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024